top of page
"АВТОСОЛИД"

Екипът на АВТОСОЛИД обслужва своите клиенти от 2002 година. Основен предмет на дейност - внос и дистрибуция на авточасти. Осъществява се внос на авточасти втора употреба от Италия, Германия, Англия, Франция, Испания. Продажбите на нови и втора употреба авточасти се реализират под търговска марка АВТОСОЛИД.

Коректното ни отношение към клиентите, професионализмът в работата, стремежът за индивидуален подход и перфектно обслужване са приоритети в дейността на АВТОСОЛИД. Нашият сайт е създаден за да подпомогне всеки посетител , търсещ професионално разбиране , добър избор на артикули и цени. Надяваме се, че с информацията за продуктите, Вие ще може да направите своя правилен избор.

ПРОИЗХОД НА ИМЕТО "АВТОСОЛИД"

Солид ( от латински : solidus твърд , масивен) е , римска златна монета пусната в обращение от император Константин I Велики през 309 г. Теглото и било 1/72 от римския фунт ( 4,55 г.) Тя заменила основната златна монета до този момент ауреуса.


През 314 г. е започнала да се използува и в западната част на Римската империя , а през 324 г. на цялата территория на империята. За дълъг период тя остава основна парична единица в Римската империя , а след това и във Византия. Гръцкото наименование на византийския солид е номизма (nomisma) , а в Европа е наричана безантин или безант.

moneti.jpg
bottom of page